Zelené investície

Viacerí z nás sa zamýšľajú ako investovať svoje úspory tzv. zelenou cestou (sustainable investing / eco-investing / green investing). V ideálnom prípade ide o dlhodobé, pravidelné investovanie do spoločností, ktoré poskytujú produkty alebo služby priateľské k životnému prostrediu pri maximalizovaní potenciálnych výnosov a minimalizácii rizika.

Čítaj

Cirkulárna ekonomika / INCIEN

Na Slovensku máme veľké množstvo šikovných ľudí, inšpiratívnych združení, iniciatív či spolkov alebo platforiem a projektov. Myslíme si, že je dobré o nich hovoriť a nechať sa inšpirovať ich prístupom a záujmom o témy viac či menej prepojené s klimatickou zmenou. Prinášame vám našu rubriku “Príbehy”, kde by sme vám radi postupne niektoré z nich predstavili bližšie. 

Ako prvý vám prinášame “Príbeh” Inštitútu cirkulárnej ekonomiky – INCIENu.

Čítaj

Rok po…

Dnes je to presne rok od hlasovania, ktorým parlament odmietol prijať požiadavky iniciatívy Klíma ťa potrebuje, ktoré v petícií podporilo takmer 130 000 ľudí. Návrh vyhlásenia stavu klimatickej núdze, ktorý sa do uznesenia dostal vďaka pozmeňováku Vladimíry Marcinkovej vtedy svojim hlasom podporilo 60 poslancov a poslankýň Národnej rady.

Čítaj